Foredrag på Litteraturhuset i Oslo

IMG_4001

Torsdag 9. november holdt Sandra Schmid (styremedlem i IVK Norge) og Jan Sjøberg (psykolog) foredrag i regi av IVK Norge på Litteraturhuset i Oslo.

Det var mange som fant veien til «Kverneland», salen som rommer 40 personer. Faktisk kom det så mange at noen dessverre ikke fikk plass. Det var leit, fordi IVK Norge ønsket selvsagt at så mange som mulig fikk være med på arrangementet. Dette vil derfor bli husket til neste gang, slik at det bookes et rom med større kapasitet.

Sandra sin presentasjon handlet om det mest grunnleggende i sjiraffspråk. Hun tok opp temaer som empati, lytting, observasjon, følelser, behov og anmodning, samt generell informasjon om hvordan en kan lære seg sjiraffspråk. I tillegg informerte hun om organisasjonen IVK Norge.

Jan sto for kveldens andre del, som besto av et innlegg om empatisk tilnærming i konflikter. Han presenterte forskjellige modeller, konflikttrappa, traumeforståelse, toleransevinduet og mye mer. Han delte raust av sine 20år med erfaringer som «sjiraff», både fra tidligere jobber og nåværende arbeid.

Tilbakemeldingene fra publikumet var positive og engasjerte. De stilte mange spørsmål, og praten gikk lett og lenge også etter foredraget.

Her er en hilsen fra en dame som satt i publikumet:

Tusen takk for en lærerik kveld om sjiraffspråk. Kommunikasjon er spennende og omfattende, og dette foredraget gjorde meg bevisst på en ny og mer aktiv måte å kummuniserer på.
Foredragsholderne Sandra og Jan var dyktig og engasjerte. De viste oss ytterpunkter og middelveier, utfordringer og alternative løsninger. Veldig verdifulle virkemidler som økte min nyskjerrighet og ønske om å lære mer om ikkevoldskommunikasjon. Sjiraffspråk må være en fantastisk metode for å løse konflikter før de tilspisser seg.

Mvh Linda