Anerkjennende kommunikasjon

Giraffer-med-solbriller-205x300

 

*Lytt empatisk uten å høre kritikk
*Uttrykk deg ærlig uten å kritisere
*Skap kontakt

Ønsker du å bli hørt og forstått, også i utfordrende situasjoner på
jobb eller hjemme? Kan du tenke deg å lære en måte å kommunisere
på der du ikke lenger hører anklager, kritikk og fornærmelser, og der du
kan si fra hva som er viktig for deg uten at noen går i forsvar eller blir såret?

Anerkjennende kommunikasjon kalles også Ikkevoldskommunikasjon, IVK (Nonviolent communication) eller sjiraffspråket. Det er utviklet av den amerikanske psykologen og konfliktløseren Marshall B. Rosenberg gjennom en periode på 40 år. IVK er en kommunikasjonsform og væremåte som skaper dyp kontakt og forståelse mellom mennesker, på tvers av bakgrunn, kjønn, alder, nasjonalitet eller religion.

IVK er anerkjent verden over som et verktøy i konflikthåndtering og dialogfremmende kommunikasjon, enten det er i konfliktområder, i fengsler, mellom grupperinger og gjenger, på arbeidsplasser, i parforhold eller andre typer relasjoner mellom mennesker.
Med ikkevoldskommunikasjon (IVK) søker vi å tilegne oss sunne verdier basert på ærlighet og empati. Vi kan stå opp for oss selv samtidig som vi ivaretar den andre, og vi lærer å lytte og snakke med mer innlevelse og tydelighet.»

Kursleder er Anniken Poulsson Beer, sertifisert IVK-trener ved Center for Nonviolent Communication. Hun  har arbeidet som pedagog og leder siden midten på 80-tallet. Anniken har utdanning innenfor coaching og seminarledelse, og har holdt kurs og foredrag i over 20 år. Hun ble sertifisert trener hos CNVC (Center for Nonviolent Communication) i 2012, som den første (og foreløpig eneste) i Norge. Hun holder kurs og foredrag i sjiraffspråket over hele verden, både for privatpersoner og for bedrifter og organisasjoner, samt bistår i utviklingsprosesser og tilbyr individuell veiledning. Hun er ansatt i Inspirato Group Global som fagdirektør for empatisk kommunikasjon.
På dette helgekurset lærer du:

*Grunnleggende ferdigheter og begreper i IVK
*Hva empatisk lytting er – og hva det ikke er.
*Å ta ansvar for egne reaksjoner og skille mellom det som er ditt og det som er andres
*Å bli bevisst dine valgmuligheter når du kjenner deg presset
*Å håndtere konflikter og utfordrende samtaler på en konstruktiv måte
Kurset gir innføring og trening i kommunikasjonsverktøyet Skyldfri Sone:
«Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. I’ll meet you there!» – Rumi.
Skyldfri Sone er et praktisk hjelpemiddel for å skape forståelse og kontakt når vi opplever at kommunikasjonen er fastlåst og/eller vi trenger å bli hørt eller gi beskjed. Skyldfri Sone er utviklet av to erfarne amerikanske pedagoger: Sura Hart (sertifisert CNVC trener) og Victoria Kindle Hodson, opprinnelig navn er The No-Fault Zone Game. Verktøyet gjør det lettere å finne ut hvilke følelser og behov vi har, og har en nesten magisk evne til å håndtere konflikter. Her kan vi komme forbi beskyldninger og bedømminger, og lete etter løsninger som kan komme alle til gode.  Mer info på engelsk her : http://thenofaultzone.com/index.html
Arbeidsformen i kurset er en kombinasjon av dialog, øvelser, refleksjon og teori. Det utstedes kursbevis for gjennomført kurs. Kurset holdes på norsk.
Les mer om denne kommunikasjonsformen på www.ivk.no eller www.cnvc.org

Holt Gård ute

Praktisk informasjon:
Tid:
15.-17.september 2017, kl 18 -20 på fredagen, kl 09.00 – 16.30 lørdag og søndag.
Sted:
Holt gård, Re kommune, Vestfold. www.holtgard.no
Adresse: Grøumveien 229, 3176 UNDRUMSDAL
Veibeskrivelse til Holt Gård:
Fra Tønsberg:
Kjør RV 308 nordover ut av byen. Ta til høyre i rundkjøring mot Gulli, forbi Barkåker industriområde. Følg så Undrumsdalveien (gamle E18) til det står skiltet til Grøum. Ta til venstre inn på og følg Grøumveien omtrent 1,5 kilometer.  Ta til venstre ved “Holt Gård”-skilt. Parkering etter noen hundre meter.
Fra Horten:
Ta RV19 sørover og så RV 306 mot Skoppum. Kjør så over E18 til gamle E18 og Undrumsdalveien. Følg så Undrumsdalveien sørover til det står skiltet til Grøum. Ta til høyre her og følg Grøumveien omtrent 1,5 kilometer.  Ta til venstre ved “Holt Gård”-skilt. Parkering etter noen hundre meter.
E18 fra Oslo:
Kjør sørover og ta av fra E18 ved avkjøring til Undrumsdal. Følg så Undrumsdalveien til det står skiltet til Grøum. Ta til høyre inn på og følg Grøumveien omtrent 1,5 kilometer.  Ta til venstre ved “Holt Gård”-skilt. Parkering etter noen hundre meter.
E18 fra Larvik:
Etter du har kjørt nordover forbi avkjørsel til Hof / Revetal så ta av fra E18 ved avkjøring til Tønsberg (Gullikrysset). Ta til venstre i rundkjøring mot Gulli, forbi Barkåker industriområde. Følg så Undrumsdalveien nordover til det står skiltet til Grøum. Ta til venstre her og følg Grøumveien omtrent 1,5 kilometer.  Ta til venstre ved “Holt Gård”-skilt. Parkering etter noen hundre meter.
Kontaktperson:
Arvid Leeber, mob 979 77 725 aleeber@online.no
Vi vil gjøre hva vi kan for at dette skal bli en uforglemmelig helg. Ta kontakt om noe er uklart. Vi vil også, såfremt mulig, hente fra Tønsberg togstasjon og å hjelpe med å organisere samkjøring.
Pris:
Kr 2 500,-for medlemmer av IVK Norge, og 2 700,– for ikke-medlemmer. 20% rabatt for par og/eller studenter. Rabatt for flere deltakere fra samme bedrift, ta kontakt for tilbud. Prisen inkluderer undervisning, kursmateriell, kursbevis, te og kaffe.
Lunsj kan kjøpes på stedets kafe.
Overnatting (enkel standard), frokost og middag:
De som vil overnatte på Holt Gård bes kontakte Arvid på 97977725
*Enerom medbragt sengetøy – kr 250,- pr. natt. (med sengetøy kr 100,- ekstra)
*Dobbeltrom medbragt sengetøy 350,- pr. natt (med sengetøy kr 200,- ekstra)
*Madrass fellesrom – egen sovepose 100,- pr. natt.
Frokost kr 75,- Lunsj kr 150,-  Middag  kr 200,- (meld til Roar om spesielle kostpreferanser og om du ønsker måltid fredag kveld)
Påmelding: innen 20.august.
Begrenset plass, maks 16 deltakere. Du bekrefter plassen ved å betale kursavgiften nedenfor. Du kan også be om faktura eller Vippse på 92 60 46 00  hvis du vil det.
Informasjon på tlf.  97 77 91 71 / 92 60 46 00 eller send oss mail på info@inspiratogg.com