Grunnkurs i empatisk kommunikasjon i Bergen

Gert kurs 3

Du har kanskje hørt om empatisk kommunikasjon eller ikkevoldskommunikasjon (IVK) – også kalt sjiraffspråket? Ønsker du kanskje å finne en måte å kommunisere og leve på der du lytter bedre til deg selv og andre? En måte der vi lærer å ta hensyn til oss selv samtidig som vi bidrar til å ivareta andres behov?

Vi inviterer nå til et helgekurs i Bergen der vi utforsker IVK og lærer mer om en leve- og kommunikasjonsmåte som fokuserer på egne og andres behov og vinn-vinn-løsninger, det være seg på jobben, i familien, i vennegjengen, i nære relasjoner, på idrettslaget, med din partner eller i andre situasjoner.

Det var den amerikanske psykologen Marshall Rosenberg som grunnla IVK. IVK brukes nå over hele verden og fokuserer på det vi trenger og det andre trenger – til enhver tid – og hvordan vi kan få det vi og andre trenger og leve rikere liv uten så mye stress, utmattelse, frustrasjon og sinne. Les mer om IVK her: http://ivk.no/hva-ivk-er/

På dette grunnkurset ser vi på
– essensen i IVK
– hvordan IVK brukes og leves ut
– måter å leve på som ivaretar egne og andres behov
– hvordan vi kan lytte bedre og med empati
– hvordan vi kan ta vare på oss selv i et samfunn fullt av kritikk, vurderinger, skyld og bedømminger

På dette grunnkurset ber vi ikke om forkunnskaper i IVK. Kurset består av teori, refleksjon og praktiske øvelser individuelt, i par og i grupper.

Kurstilretteleggere er Anniken Poulsson Beer, f. 1963, og Gert Ceville-Danielsen, f. 1977, og de er de to eneste IVK-trenerne i Norge som er sertifisert av the Center for Nonviolent Communication (CNVC) i USA.

Anniken er utdannet barnehagelærer og dramapedagog. Hun har arbeidet som pedagog og leder siden midten på 80-tallet. Anniken har utdanning innenfor coaching og seminarledelse, og har holdt kurs og foredrag i over 20 år. Hun ble sertifisert trener hos CNVC i 2012, som den første i Norge. Anniken holder kurs, foredrag og gir veiledning i sjiraffspråket over hele verden. Hun er i dag ansatt som fagdirektør for empatisk kommunikasjon i Inspirato Group Global.

Gert Ceville-DanielsenGert har jobbet med konflikthåndtering og fredsarbeid siden 1994 og har trent med Marshall Rosenberg og andre sertifiserte IVK-trenere. Han har også jobbet for FN i 10 år og brukte IVK veldig bevisst da han ble kidnappet i Jemen i januar 2012. Gert er også leder i IVK Østlandet og sekretær i IVK Norge og arbeider for tiden med å spre IVK i Norge, Brasil og Tyskland.

Tid og sted
7.-8. april 2018, kl 1000-1700 begge dager (med ca 45 minutters lunsjpause)
Kurset holdes sentralt i Bergen (detaljer bekreftes og sendes)

Vi oppfordrer alle til å ta med lunsj. Den kan også kjøpes i nærheten. Ta gjerne også med skrivesaker. Bøker og annet materiell vil være tilgjengelig og selges også på kurset. Ta gjerne kontakt på info@empathos.org dersom du ønsker å kjøpe e-bøker på forhånd.

Prisen er kr 3 000, og kursavgiften inkluderer undervisning, kursmateriell inkl. kommunikasjonsverktøyet Skyldfri Sone®, kursbevis, te og kaffe, samt litt pausesnacks. Kr 2 700 for medlemmer av IVK Norge som melder seg på og betaler før 8. mars. Kr 2 500 for studenter, arbeidsledige og familiemedlemmer som melder seg på samtidig og betaler før 8. mars. Rabattene kan ikke kombineres. Avbetaling og faktura kan avtales.

Påmelding
Klikk her og fyll ut skjemaet for å melde deg på. Påmeldingsfrist er fredag 23. mars og det er begrenset med plasser. Eventuelt ledige plasser etter det tildeles etter første-til-mølla-prinsippet.

Du bekrefter plassen din ved å overføre et depositum på kr 1 000 eller full betaling til Empathos Partners på Vipps 88069, til  kontonummer 1503 85 46071 eller via PayPal på Empathos Partners sin hjemmeside. Vennligst merk overføringen med navn og “GK Bergen”. Påmelding etter 8. mars er bindende og etter det vil depositumet beholdes for å hjelpe med å dekke planleggingskostnader.

Ta gjerne kontakt på mobil 93 95 28 10 eller info@empathos.org for mer informasjon. Anniken og Gert gleder seg til å tilbringe en helg med læring, refleksjon, moro, fellesskap og mening med deg!