IVK Norge Vårsamling 2017

IMG_2303-1

Sent men godt! Her er en liten rapport fra årets vårsamling.

Årets vårsamling ble arrangert av IVK Norge på Brannfjellskole i Oslo. Som tidligere ble dette arrangementet et to dagers kurs, og i år var det endelig klart for et gjensyn med Carl Plesner.

Carl er dansk CNVC-sertifisert IVK-trener og har 10 års erfaring med IVK. Han har arbeidet som konfliktrådsmekler for det danske politiet, konfliktfaglig konsulent for skoleklasser og skoler generelt, forsoningsarbeid i India, Israel-Palestina, samt at han underviser generelt i Ikkevoldeligkommunikasjon (IVK). De siste par årene har arbeidet hans vært fokusert på konfliktene i Ukraina, og denne helgen var det altså klart for kurs i konflikthåndtering i Oslo!

Det var 18 spente deltakere som møtte opp. Carl ønsket velkommen med å høre fra hver og en, hva de håpet på å få ut av kurset. Han noterte ned alle innspill og lovte å sjekke underveis om han treffer med undervisningen i forhold til ønskene.

Carl skiller seg ut fra andre kursholdere fordi han erstatter sjiraffen og ulven med fargene grønn og rød. Gjennom fortelling og bruk av eksempler viser han kursdeltakerne hvordan han bruker ivk-prinsippene i jobben sin, og han forteller om opplevelser i Ukraina med lysbilder som gjør inntrykk på alle. Et av de viktigste verktøyene hans er behovskortene, og han inspirerer deltakerne til å ta i bruk denne enkle og effektive metoden å jobbe på.

Kurset besto av teori, refleksjon og praktiske øvelser der Carl sørget for at alle fikk mulighet å jobbe med forskjellige deltakere for hver øvelse. Temaer som ble tatt opp var blant annet;

  • Hva er konflikt?
  • Å bygge bro med dialog
  • IVK i konflikthåndtering
  • Empati
  • Grader av lytting
  • Konfliktløsning i praksis

Det var to lærerike og givende dager, og samtlige deltakere ga uttrykk for at de var veldig fornøyde og ønsket et oppfølgingskurs. Styret i IVK Norge har notert dette og skal jobbe med saken 😉

Vårsamling i IVK Norge inneholder også årsmøtet, og tradisjonen tro ble det avholdt lørdags kveld etter første kursdag med Carl. Møtet startet med pizza og sosialt samvær, før styreleder Axel Bojer ledet medlemmene gjennom agendaen som avslutningsvis inneholdt valg av to nye styremedlemmer. Som allerede annonsert på IVK Norge sin hjemmeside ble Gert Ceville-Danielsen og Øyvind Sandve valgt inn som henholdsvis sekretær og markedsansvarlig. Kvelden bel avsluttet med et hyggelig og godt måltid på Karlsrud mat og vinhus.

Takk til Gert Ceville-Danielsen for bilder fra kurset 🙂

IMG_2280 IMG_2305