IVK-vårsamling

22.–24. april 2016

Empati og kontakt på IVK-dansegulvene
Bilde av kort til dansegulv

Da var det tid igjen for vårsamling i IVK Norge. Rundt fjorten IVK-ere fant veien til Lovisenberg i Oslo, et sted med mye historie, som også tidligere har blitt brukt til kurs og samlinger i regi av IVK Norge. Tema for årets vårsamling var «Empati og kontakt på IVK-dansegulvene», og planen var å få besøk av Bridget Belgrave, som er en av skaperne av dansegulvene. Dessverre ble Brigdet forhindret fra å komme, og dermed ble vi istedet geleidet av Anniken Poulsson Beer, som er sertifisert IVK-trener, sammen med Susan Lorraine Lewis og Trond Ullenes, begge registrert som kandidater til sertifisering i IVK. Helgens innhold ble noe annerledes enn planlagt, men hovedtemaet var fortsatt dansegulvet, og kurslederne gjorde en strålende innsats med sin veiledning under gruppeoppgaven, der vi trente på «dansen».

Dansegulvet bygger på IVK-prinsipper, og er en dynamisk prosess som gjør det mulig å få kontakt med deg selv på en empatisk måte. I praksis fungerer det slik at du legger ark med stikkord på gulvet, for å jobbe deg gjennom prosessen, trinn for trinn. Hele «dansen» starter med å ønske dine dommer og bebreidelser velkommen. Det hele er et spennende arbeid som kan hjelpe deg med å se en vanskelig situasjon fra et nytt perspektiv. Du får kontakt med deg selv på et dypere nivå, og det kan bidra til å takle situasjoner og utfordringer på en konstruktiv måte.
Under ledelsen til Anniken, Susan og Trond fikk vi også en innføring i «No fault zone», som er et IVK-spill og et pedagogisk verktøy til å jobbe med IVK-prosessen. Spillet kan brukes til bl.a. konflikthåndtering og selvempati.
Tusen takk til alle, for to lærerike og fine dager! Det var spennende å jobbe med IVK-verktøyene, og det var hyggelig å treffe både kjente og (så langt) ukjente IVK-ere. Det er alltid trivelig å utvide bekjentskapskretsen på slike samlinger!
Ble du nysgjerrig på «Dansegulvet» eller «No fault zone», så følg oss videre på IVK.no Det vil komme nye muligheter til å bli kjent med disse prosessene.
 
Sandra R. Schmid