Reisebrev fra IIT i Danmark 2017

En gruppe av leende mennesker

I juni arrangerte danske Livkom med Kirsten Kristensen i spissen IIT (International Intensive Training) på Klint, Sjælland i Danmark. Vi var syv deltakere fra Norge, og som navnet IIT tilsier, opplevde vi 9 intensive dager med trening i et internasjonalt miljø. Med over 49 deltakere traff vi andre IVK-interesserte fra 18 land, representert fra alle de fem verdensdelene.

I løpet av de ni dagene hadde fire sertifiserte trenere ansvar for tema og undervisning, Kirsten Kristensen, Gina Lawrie, Kathleen Mcferran og Jeff Brown. Vi likte deres metoder som bidro til utfordringer og personlig utvikling, i tillegg inviterte to andre trenere til noen økter som vi også synes var interessante. Det at alle hadde forskjellige interessefelt ga oss mulighet for individuell læring og mer variasjon. De kjørte parallelle økter formiddag, ettermiddag og kveld, og vi fikk god mulighet til å delta på interessante og betydningsfulle tema for hver enkelt av oss. Gledelig var det at Gert holdt et 2-timers introduksjonskurs om IVK, der både nye IIT-deltakere og noen av de ansatte deltok.

Både under øktene og ellers møttes deltakerne i grupper og øvelser hvor vi jobbet med forskjellige temaer og også delte erfaringer og nye innsikter. For oss var det en unik mulighet til å leve i et genuint IVK-miljø, og det i hele ni dager! Språket som enkelte av oss så som en utfordring gikk over all forventning, og vi kunne alltid spørre om oversettelse og bistand. Dette ga trygghet og samtidig frihet når vi ville uttrykke oss på et annet språk enn norsk.
Tre av oss sitter i styret i IVK Norge og det var verdifullt å kunne møtes utenom styremøter og lære hverandre å kjenne på en annen måte. Det kan bidra til fellesskapet og styrearbeidet.

IIT ble arrangert på Martinus Center, et kompleks av små hytter, hus, leiligheter og paviljonger og fredfulle hager med duftende busker og blomster. Det lå landlig til ved Kattegat, noe som ga oss gode muligheter for naturopplevelser og fysisk aktivitet, og bilder fra turer og solnedganger ble det mange av. Et levende sted som oppfordret til både avkobling og kreativitet.

En kveld ble lokalbefolkningen invitert til informasjon om prosjekter verden rundt hvor IVK har bidratt til endringer i samfunnet. Det var veldig interessant å se og høre hvordan prosjektene ble drevet og ringvirkningen av arbeidet deres. Vi presenterte også det norske prosjektet der vi skal bidra til IVK-opplæring for profesjonelle som hver eneste dag hjelper voldsutsatte. Ellers var det også hyggelig å treffe de som holder til på Klint og høre hvordan Martinus Center drives og ta del i deres hverdag.

Den siste kvelden arrangerte deltakerne «Non-Talent Show» og som navnet tilsier bestod aktørene av amatører inspirert av entusiasme og giverglede. Det var et forrykende show og en aften fylt med latter, beundring og glede. Kvelden avsluttet vi med musikk og dans og mange av oss gikk opplevelsesrike, varme og utslitte til sengs.

Disse ni dagene har for oss vært verdifulle og lærerike dager. Fellesskapet, samholdet, åpenheten og delingen av erfaringer og feiringer er noe som preger minnet vårt. Vi knyttet kontakter på tvers av landegrenser og flere av oss har allerede avtalt møter med nye IVK-venner. Det arrangeres ca. 12 IIT hvert år, og med våre erfaringer og opplevelser fra denne IIT’en er sjansen stor for at noen av oss møtes ved en annen IIT i fremtiden.

Skrevet av Brit på vegne av Astri, Muditadevi, Ida, Randi, Gert og Øyvind

Les også Øyvind sitt reisebrev. Du finner det her