IVK-beslektede spillefilmer

Er du blant de som fra tid til annen ønsker og lene deg tilbake foran tv’en og se en meningsfull og innholdsrik film?
Vi har her laget en liste over noen av de spillefilmene som vi i IVK Norge mener har noen av de samme verdiene vi finner i IVK, slik som rettferdighet, frihet, likeverd, medmenneskelighet osv. Noen av de er også anbefalt fra CNVC sertifiserte trenere verden over, hentet fra www.cnvc.org

Pay it forward. Om en 12 år gammel gutts ønske om å gjøre verden til et bedre sted å leve.

The heart of Jenin. En dokumentar om den Palestinske faren som donerer bort sin 11 år gamle sønns organer til Israelere. Du kan se hele dokumentaren gratis her

Så som I himmelen. En film om fremmedfrykt, vennskap, kjærlighet, og ikke minst autonomi.

Hotel Rwanda – om folkemordet i Rwanda, flukt, frykt og viljestyrke.

Patch Adams – En dyp film om den omdiskuterte og ukonvensjonelle barnelegen som bringer humor og glede inn i avdelingen med kreftsyke barn.

En dag i livet – En film om tilgivelse og valget om å ta livet tilbake.

Barnepiken – En dyp film om vennskap, fellesskap og drømmen om forandring.

Farvel Bafana – I 1968 sitter Nelson Mandela fengslet på beryktede Robben Island. Fangevokteren James Gregory får et spesielt ansvar for å holde øye med den berømte aktivisten. Etter som årene går endres Gregory fra å være en inngrodd rasist til å se Sør-Afrika med Mandelas blikk.

Brokeback Mountain – Om kjærlighet, hat og homofili i et samfunn der homofili ikke er akseptert

Bienes hemmelige liv – En rørende film om familievold, tilhørighet, rasehat og ikke minst vennskap.

Den grønne mil – En gripende film om rasehat, vennskap og magi. En sort fange er dømt til døden for å ha forgrepet seg på, og drept, to hvite unge jenter. Filmen utspiller seg i tiden før henrettelsen, og det vennskapet som oppstår mellom fangen og en fangevokter.

My sisters keeper – Om retten til å bestemme over eget liv.

Coach Carter – Om hvordan en fotballtrener på en skole kjemper for unge gutters fremtid.

Men of honor – Historien om Carl Brashear, den første afroamerikanske og første amputerte, US Navy dykker, og mannen som trente ham.

Drabantbygjengen – Med et par gode venner og en solid dose håp, begynner alt å se bedre ut for en foreldreløs 9 år gammel afrikansk flyktning som lever på gaten i Stockholm.

Amarican history X – En nynazist blir fengslet for mord, og kommer ut som en ny mann. Men kan han forhindre at broren følger i samme fotspor?

Sjokolade – Nominert til fem Oscar. En romantisk fabel om hvordan smaken på livets gleder kan endre en person, et forhold, en by.

Terminalen – Om den statsløse mannen som tvinges til til å være på på flyplassen i hele ni måneder, uten mulighet til å komme inn i USA eller dra tilbake. Han skaper mange vennskap blant de ansatte i Terminalen.

Gridiron gang – Tenåringer på et ungdomsfengsel får, under ledelse av sin rådgiver, økt selvtillit ved å spille fotball sammen.

Dagen er din – Om hvordan en lærer kan ha stor innflytelse på elevene. Hans livsfilosofi er «carpe diem» som betyr grip dagen. Dette er den røde tråden gjennom hele filmen, at elevene skal gjøre noe ut av seg selv, for en dag er det for sent!

Jagten – En foruroligende skildring av hvordan løgn blir til sannhet – en moderne fortelling om heksejakt, urettferdighet, skyld og tilgivelse. En beretning om hvor skrøpelig fellesskapet er, når sladder, tvil og ondskap får lov til å spre om seg.

Milk – Historien om Harvey Milk, og hans kamp som en amerikansk homofil aktivist som kjempet for homofiles rettigheter, og ble Californias første homofile folkevalgte.

The blind side – Michael Oher har ikke fått noe gratis i livet. Den storvokste tenåringen fra skyggesiden i Memphis kommer fra en ødelagt familie, og på skolen er han håpløst langt etter. Så blir han tatt inn i varmen hos en handlekraftig dame fra byens beste strøk. Det forandrer livet for dem begge.

Amistad – Sommeren 1839 seiler det spanske slaveskipet La Amistad utenfor kysten av Cuba, med 53 afrikanere ombord. Under ledelse av Cinque (Djimon Hounsou) tar slavene kontroll over skipet for å gjenvinne sin frihet. De har ett mål: å returnere skipet til Afrika.

Erin Brockovich – Om å ta til ordet og forsvare de som trenger hjelp… Og som ikke engang selv vet hva de står overfor.

One – The movie. A contemporary journey toward a timeless destiny

Gandhi – Biography of Mohandas K. Gandhi, the lawyer who became the famed leader of the Indian revolts against the British rule through his philosophy of nonviolent protest.

Ørkenblomsten – Star Media Entertainment presenterer i samarbeid med Plan Norge og FN-Sambandet «Ørkenblomsten». Filmen forteller den sterke historien om den Somaliske kvinnen Waris Dirie, som i en alder av 13 år flykter fra sin familie da hun skal bli tvangsgiftet.

Polarekspressen – Om vennskap, eventyr, tro, og medmenneskelighet

Rabbit proof fence – Filmen er basert på historiske hendelser, og omhandler 3 jenter: Molly (14 år), Gracie (10 år) og Daisy (8 år). De blir tatt av myndighetene som en del av et program for rasehygiene. De blir tatt fra moren og sendt til et barnehjem for aboriginer, og får ikke lov til å se familien. De rømmer fra barnehjemmet, og filmen er i hovedsak sentrert rundt den lange marsjen hjem, langs det såkalte «Rabbit-proof fence» som går gjennom den australske ødemarken.