Om oss

IVK Norge er en forening som arbeider for å fremme ikkevoldskommunikasjon (IVK) i Norge. IVK er også kjent som anerkjennende, kontaktskapende eller empatisk kommunikasjon.

Vi er del av en global bevegelse som vil bevisstgjøre hvordan kommunikasjon påvirker oss mennesker og hvordan vi kan bruke språket for å skape bedre relasjoner og mer gledesfylte samfunn.

IVK Norge er ledd i en global bevegelse for å bevisstgjøre hvordan kommunikasjon påvirker oss mennesker og hvordan vi kan bruke språket for å fremme bedre relasjoner og mer gledesfylte samfunn.

Den amerikanske psykologen Marshall B. Rosenborg startet denne bevegelsen på 1960-tallet. Jfr. www.cnvc.org

Norsk IVK Sirkel ble til på Bastøy Fyr i 2007

Vi ble enige om organisasjonens vedtekter på Glesvær 22. mai. 2009, og registrerte oss i Brønnøysundregistrene under navnet: IVK Norge – Norsk sirkel for Ikkevoldskommunikasjon.

I helgen 19-21 oktober 2007 var IVK-entusiaster samlet på Bastøy fyr for å inspirere hverandre til fremgang i vårt ønske om å lære mer om IVK og gjøre denne filosofien og metoden mer kjent i Norge. Vi valgte organisere oss som sirkel og arbeide innenfor sosiokratisk metode. Alle som er interessert i IVK er hjertelig veloommen til å bli med.